روانشناس برای درمان پارانوئید کلیه علائم فرد را با دقت بررسی میکند.
اگر افراد در گذشته مبتلا به زونا شده باشند، باز هم میتوانند به این بیماری مبتلا شوند. این ویروس میتواند سالها در خواب بماند و سپس به عنوان زونا دوباره فعال شود. فردی که قبلا مبتلا به آبلهمرغان نشده است، میتواند از طریق قرار گرفتن در معرض کسی که مبتلا به آبلهمرغان است، به آن مبتلا شود.
واکسیناسیون میتواند هم در برابر آبلهمرغان و هم در برابر زونا از فرد محافظت کند.
اضطراب اجتماعی چیست؟ علائم و روش های افزایش + فایل صوتی دی ۱۳, ۱۳۹۸
پزشکان معمولا با ارزیابی ظاهر بثورات و تاولها بر روی بدن، آنها را از طریق یک امتحان فیزیکی تشخیص میدهند. در برخی موارد، آنها ممکن است نمونه بافتی را از مایع تاولها جمعآوری کنند و آن را به آزمایشگاه بفرستند تا بررسی کنند که وجود یا عدم وجود ویروس را بررسی کنند.
اکثر علائم افرادی که دچار زونا میشوند، در خانه قابل کنترل است. در بعضی موارد، افرادی دارای سیستم ایمنی ضعیف یا افراد دارای علائم یا عوارض شدید، ممکن است نیاز به بستری در بیمارستان داشته باشند.
جوش پوستی تاولدار ممکن است در یک یا چند باند مشخص دارای اعصاب حسی پوست به نام درماتوم ظاهر شود. مکانهای معمول برای این کار عبارتند از:
در صورت درمان نشدن، پارانویا می تواند در توانایی فرد برای ایجاد و حفظ روابط و همچنین توانایی وی در عملکرد اجتماعی و در موقعیت های کاری اختلال ایجاد کند.
این شخص تصور میکند که صدمه یا حادثه آزار دهنده در حال رخ دادن است یا بیماری پوستی زونا عکس قرار است رخ دهد.
احتمال بیشتری وجود دارد که فرد بعد از سن ۴۰ سالگی دچار زونا شود و این خطر با افزایش سن ادامه پیدا کند.
افراد بارداری که هرگز آبلهمرغان نداشتهاند و واکسنی برای آن دریافت نکردهاند.
خانه سبک زندگی سلامت سلامت جسم بیماری زونا چیست؛ علائم، عوارض، روشهای درمان و پیشگیری
به منظور تشخیص پارانوئید، روانشناس علائم و سابقه پزشکی فرد را به دقت بررسی میکند. همچنین روانشناس یک معاینه فیزیکی برای بررسی سایر شرایط پزشکی انجام میدهند.
پیش از این محققان بر این باور بودند که احتمالاً یک پیوند ژنتیکی بین اسکیزوفرنی، اختلال شخصیت اسکیزوتایپی و پارانویائید وجود دارد، اما مطالعات بیشتر نشان داد این ارتباط آنقدر قوی نیست.